Bundás kenyér másképp
Sziasztok!
Régóta készülök ezt a receptet megosztani veletek ,de végre ma reggel Én is elkészítettem,úgyhogy már tettem is fel Nektek.
Bundás kenyér... tegye fel a kezét aki nem szereti! Nem látom a kezeket...:) gondolom nem véletlen :)
Szóval a nagy kedvenc újratöltve. Igazából nincs benne semmi plusz , semmi különleges, és nem is annyira nagyon diétás a kenyér miatt,de reggelire alkalmanként nincs vele semmi gond. Annyi biztos, hogy isteni finom és ha kipróbálod nem fogsz csalódni .Bármilyen kenyérből elkészíthető, csak ez a toast kenyér nem biztos , hogy alkalmas, hiszen az nagyon vékony. Lehet teljes kiőrlésű , magos, bármilyen lisztes kenyér.
Hozzávalók :
- 4 tojás
- 1 tejföl ( zsírszegény , laktózmentes)
-só
-bors
- pici , friss petrezselyem zöld
- 2 gerezd fokhagyma
- reszelt sajt ízlés szerint
- pici tej
A 4 tojást verjük fel, mehet hozzá a többi ízlés szerint . Pici só, picit több bors, egy kis petrezselyemzöld , tejföl , én bele is tettem pici reszelt sajtot. Ha ezt túl sűrűnek találod tejjel nyugodtan hígítsd. Azért nem is írtam oda mennyi tej , mert ez is ízlés dolga. Nekem jó híg lett. Jól keverjük össze.
A sütőt melegítsük elő , alul-felül sütésre 180fokra. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt , a kenyereket tegyük bele, és merőkanállal merjük rá a masszát. Nem baj ha folyik, a sütőpapír nálam is teljesen olyan lett. A lényeg, hogy a kenyereket lepje el. Szórjuk be vékonyan reszelt sajttal és mehet is a sütőbe. 20perc és kész is. Amikor már barnul a sajt vegyük ki . Én paradicsommal és snidlinggel tálaltam.
Jó étvágyat hozzá! :)
Linda