gyümis őszi pite :)

Sziasztok!

Ma egy nagyon klassz őszi receptet hoztam Nektek . Legalábbis nekem valamiért "őszi íze" van  :) 
Most csináltam meg először, de nem utoljára,mert nagyon jól sikerült. 

Szóval a hozzávalók

A tésztához :
-150g zabpehelyliszt 
-150g zabpehely ( én aprószemüt használtam )
- 3 kanál xilit (elhagyható)
- 200g tea vaj vagy margarin ( Nekem fele-fele volt,mert csak úgy volt itthon ) -Hidegen!
- 1 teáskanál fahéj 

A gyümölcsös rész :
-400g alma ( apróra szelve)
- 200g magozott cseresznye ( Én befőttet használtam, emiatt egy csepp édesítő vagy cukor sem kellett,de mehet a fagyasztott is  ) 
-édesítő ( ha édesszájú vagy nagyon,de nekem így is édes lett ,mert az alma és a cseresznye elég édes )
- 1 evőkanál zabpehelyliszt

Először a hideg margarint vagy vajat felkockázzuk , de ne olvasszuk meg ! Ezt összekeverjük a zabliszttel , a zabpehellyel , az édesítővel és a fahéjjal . Ezt állni hagyjuk , amíg a többit is előkészítjük.  
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk ( Én szilikonost használok mindig). A gyümölcsöket apróra szeljük . Az almát én hagyma aprítóval aprítottam, a cseresznyét egyben hagytam. Szóval a gyümölcsöket összekeverjük a többi hozzávalóval , az evőkanál liszttel és ízlés szerint az édesítővel. Miután összekevertük , kanalazzuk a tepsibe és terítsük el . 
A tészta alapanyagait jól nyomkodjuk össze kézzel , jól forgassuk össze amíg ilyen kis morzsálódós massza nem lesz . Ezután ezt a masszát morzsáljuk rá a gyümölcsökre. 
Mehet is be az előmelegített sütőbe , kb. 40 percig sütöttem légkeveréses sütőben 180 fokon . Akkor jó ha már keményedik ( nem lesz teljesen kemény ) és picit megpirul a teteje. 
Melegen , joghurttal leöntve érdemes tálalni . 

Jó étvágyat hozzá! :)

Linda 

 12190943_552190964933002_3585232744130586368_n.jpg