A beígért hamburger :)

Sziasztok!

Végre volt időm össze szedni és megosztani Veletek . 
Szóval , ezt a receptet én is úgy találtam , vagyis a párom, de nagyon bonyolultnak tűnt ,így Én úgy döntöttem nem csinálom meg,mert nem szeretek órákig tökölni a konyhában .
Végülis a férjem kitalálta, hogy akkor majd Ő megcsinálja. El is mentem otthonról ,hogy ne kelljen végig nézni a káoszt, de a lelkére kötöttem, hogy fotózza végig az eseményeket :D Hát nagyon büszke volt magára, és Én is rá,mert ez valami isteni finom lett és nagyon ügyesen véghez vitte :) Szóval le a kalappal előtte, és ezek szerint mégsem olyan bonyolult mutatvány ez . 
íme a recept : 

 

Husi :

5-6 db húspogácsa jön ki ezekből kb., de ez mérettől is függ természetesen

Hozzávalók :

- 1 jelen esetben fél kb darált pulyka hús ( de ezt lehet marhával , vagy csirkehússal, akár

nagyon apróra kockázott csirkehússal is )

- pici só

- bors (ízlés szerint)

- 1 gerezd fokhagyma

- pici petrezselyem

- 2 teáskanál olivaolaj

A párom darált pulykahúst használt, mert éppen az volt otthon, de ezzel az volt a baj, hogy a husi

nagyon száraz ,l és tett hozzá emiatt 2 tojást is. még így is elég száraz volt a husi ,de abból

dolgoztunk, ami hirtelen otthon volt 

Szóval , az alapanyagokat jól összegyúrjuk , szétszedjük pogácsákra, és egyesével alufóliába

csomagoljuk. Hagyjuk állni a hűtőben kb. fél órát , és utána kókuszolajos teflon serpenyőben

kisütjük . Jól süssük át és kész is 

A nehezebb része a zsemle , érdemes ezzel kezdeni,mert ez egy hosszadalmasabb folyamat ,

nem is lett volna hozzá türelmem …éppen ezért nem is Én csináltam 

Hozzávalók :

- 15dkg fehér liszt ( sajnos muszáj )

- 25dkg zabpehely liszt

- 10ml olivaolaj

- 1 pici só

- 2 kanál édesítő vagy nádcukor

- 2dkg friss élesztő

Egy nagy tálba keverjük össze az alapanyagokat. A sütőbe tegyünk egy pohár vagy tálka vizet , és

50fokra kapcsoljuk be. amikor elérte a hőfokot , kapcsoljuk le és tegyük be a tésztát 1 órára kb.

amikor tészta megkelt részekre kell osztani . A miénk elég picike lett, érdemes lesz nagyobbra, de

igazából ez ízlés kérdése.

A sütőt vissza melegítjük 50fokra és egy 40percre betesszük a zsemléket . Ha letelt az idő , kivesszük

és 200fokra kapcsoljuk és amikor már forró tegyük be újra a sütőbe a kis zsemléket. 15-20perc múlva

kész is . :) Ha kihűlt lehet vágni és ízlés szerint megtölteni .
Ezt bátran lehet enni,mert alacsonyabb jóval a CH tartalma mint egy hagyományos hamburgernek , szóval a gyorsétterem szerelmeseinek is van remény :)

Jó étvágyat! 

Beszéljenek a képek is :

 

img_9722.JPG

img_9725.JPG

img_9726.JPG

img_1035.JPG