A beígért hamburger :)
Sziasztok!
Végre volt időm össze szedni és megosztani Veletek .
Szóval , ezt a receptet én is úgy találtam , vagyis a párom, de nagyon bonyolultnak tűnt ,így Én úgy döntöttem nem csinálom meg,mert nem szeretek órákig tökölni a konyhában .
Végülis a férjem kitalálta, hogy akkor majd Ő megcsinálja. El is mentem otthonról ,hogy ne kelljen végig nézni a káoszt, de a lelkére kötöttem, hogy fotózza végig az eseményeket :D Hát nagyon büszke volt magára, és Én is rá,mert ez valami isteni finom lett és nagyon ügyesen véghez vitte :) Szóval le a kalappal előtte, és ezek szerint mégsem olyan bonyolult mutatvány ez .
íme a recept :
Husi :
5-6 db húspogácsa jön ki ezekből kb., de ez mérettől is függ természetesen
Hozzávalók :
- 1 jelen esetben fél kb darált pulyka hús ( de ezt lehet marhával , vagy csirkehússal, akár
nagyon apróra kockázott csirkehússal is )
- pici só
- bors (ízlés szerint)
- 1 gerezd fokhagyma
- pici petrezselyem
- 2 teáskanál olivaolaj
A párom darált pulykahúst használt, mert éppen az volt otthon, de ezzel az volt a baj, hogy a husi
nagyon száraz ,l és tett hozzá emiatt 2 tojást is. még így is elég száraz volt a husi ,de abból
dolgoztunk, ami hirtelen otthon volt
Szóval , az alapanyagokat jól összegyúrjuk , szétszedjük pogácsákra, és egyesével alufóliába
csomagoljuk. Hagyjuk állni a hűtőben kb. fél órát , és utána kókuszolajos teflon serpenyőben
kisütjük . Jól süssük át és kész is
A nehezebb része a zsemle , érdemes ezzel kezdeni,mert ez egy hosszadalmasabb folyamat ,
nem is lett volna hozzá türelmem …éppen ezért nem is Én csináltam
Hozzávalók :
- 15dkg fehér liszt ( sajnos muszáj )
- 25dkg zabpehely liszt
- 10ml olivaolaj
- 1 pici só
- 2 kanál édesítő vagy nádcukor
- 2dkg friss élesztő
Egy nagy tálba keverjük össze az alapanyagokat. A sütőbe tegyünk egy pohár vagy tálka vizet , és
50fokra kapcsoljuk be. amikor elérte a hőfokot , kapcsoljuk le és tegyük be a tésztát 1 órára kb.
amikor tészta megkelt részekre kell osztani . A miénk elég picike lett, érdemes lesz nagyobbra, de
igazából ez ízlés kérdése.
A sütőt vissza melegítjük 50fokra és egy 40percre betesszük a zsemléket . Ha letelt az idő , kivesszük
és 200fokra kapcsoljuk és amikor már forró tegyük be újra a sütőbe a kis zsemléket. 15-20perc múlva
kész is . :) Ha kihűlt lehet vágni és ízlés szerint megtölteni .
Ezt bátran lehet enni,mert alacsonyabb jóval a CH tartalma mint egy hagyományos hamburgernek , szóval a gyorsétterem szerelmeseinek is van remény :)
Jó étvágyat!
Beszéljenek a képek is :